Hirvipata
1 pkt pekonia
700g hirveä lapaa yms. pataan sopivaa lihaa
3 rkl voita
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 iso porkkana
pala palsternakkaa
pala lanttua
3 pientä salottisipulia
1/2 punasipuli
10 katajanmarjaa
1 dl survottuja puolukoita
1 prk säilyke suppilovahveroita
3 dl punaviiniä
2 dl vettä
10 mustapippuria
suolaa
1 rkl soijaa
1 tl hunajaa
riistafondia
laakerinlehtiä
rosmariinia
timjamia
3 rkl omenahilloa
Pilko pekoni ja hirvi reiluhkoiksi paloiksi. Kuori ja pilko lanttu, porkkana ja palsternakka kuutioiksi. Kuori ja lohko sipulit. Ruskista lihat voi-öljy seoksessa pannulla pienissä erissä. Lisää ruskistamisen lopuksi jauhot, kääntele sekaisin ja siirrä lihat uunipataan. Lisää kaikki muut ainekset pataan, paitsi omenahillo. Tarkista, että nestettä on tarpeeksi ja lisää tarvittaessa viiniä, vettä ja fondia. Hauduta uunissa 150 asteessa kannen alla 4-6 tuntia, vähän lihasta ja uunista riippuen, kunnes liha alkaa olla mureaa. Lisää sitten vielä omenahillo, nosta uunin lämpö 180 asteeseen, jätä kansi pois ja anna padan ottaa vähän väriä vielä 10 minuuttia. Tarjoillaan perunamuusin kanssa, tai jos halutaan olla eksoottisia suomalaisia tuppipottujen kanssa.
Onko tuppipotut muuten kuinka yleisesti käytössä oleva nimitys?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti