tiistai 23. tammikuuta 2018

Cafe Piha

Siitä kun tässä blogissa on edellisen kerran mainittu jostain oululaisesta ravintolasta mahtaa olla ikuisuus. En mene vannomaan, mutta jos veikata pitäisi viimeksi on hehkutettu Tähtijätskiä, jota ei valitettavasti enää edes ole. No, sitä suuremmalla syyllä onkin ehkä hyvä käyttää jokunen sana Cafe Pihaan.

Cafe Piha on Antellin kahvila, muttei kuitenkaan ihan sillä perinteisimmällä konseptilla. Ainakin itsellä Antellin kahviosta tulee mieleen se Rotuaarilla ollut konditoria, jossa mummo käytti meitä joka kerta Oulussa käydessämme syömässä omenahyvettä, siihen päiväkahvin aikaan. Piha ehti olla vesivahingon takia kiinnikin heti, kun tykästyin siihen. Nyt se on kuitenkin ollut taas auki ja olen aina välillä piipahtanut siellä joko kaakaolla tai syömässä. Jotenkin Pihan sisustus ja tunnelma ovat niin miellyttävät, että kun alan kaupungilla miettimään haluavani kahvilaan se on nykyään yleensä ensimmäinen vaihtoehto. Muutamaan kertaan ollaan mietitty, että Piha olisi ihan mahtava illanvietto paikkakin vaikka perjantaina muutaman siiderin kanssa, mutta sinne asti ei olla vielä ehditty.



Miellyttävän ilmapiirin ja varmojen Antellin makeiden leivonnaisten ja jättimarenkien edelle omalla listalla menee kuitenkin tällä hetkellä yksi asia: bataattiranskalaiset. Voin toki olla väärässä, en ole ehkä testannut jokaisia Oulun bataattiranuja, mutta aika monia. Lisäksi olen yleensä vaativa ruokani suhteen, kuten jokainen minut tunteva tietää. Väitän kuitenkin, että Pihasta saa Oulun parhaat bataattiranskikset. Aiemmin olen syönyt siellä sekavasti suolaista vohvelia, erilaisia salaatteja ja jonkun burgerinkin. Kaikki edellä mainitut ovat olleet hyviä, mutta muutaman viime kerran olen kuitenkin suunnannut burgerille ihan niiden bataattien takia.

2 kommenttia:

  1. Pitääpä minunkin käydä testaamassa, juuri tänään käytiin Antellin toisessa kahvilassa! En ole vielä niistä ennättänyt blogata.

    VastaaPoista